Store jordskjelv i Russland. Jordskjelvstatistikk i Russland

Anonim

Jordskjelv i Russland er et ganske vanlig fenomen. Selvfølgelig er det for borgere av megasiteter og sentralstripen et ukjent konsept, men i andre områder holder byene årlige hendelser som hjelper folk til å reagere riktig i tilfelle en lignende katastrofe. For eksempel, i Tuva, et jordskjelv med størrelsen 3, 2 poeng ved utgangen av 2011, og til dags dato stopper seismisk aktivitet i dette området ikke.

Image

Innbyggerne i byen er kjent med sikkerhetsteknikker og er godt klar over hvordan de skal oppføre seg i slike situasjoner, men dette forringer ikke den konstante stressen som befolkningen opplever, frykter for deres liv og deres kjære.

Hva er et jordskjelv

Når vi snakker i forståelig språk, er disse fluktuasjonene på jordens overflate, som hovedsakelig skyldes naturens naturlige krefter. Vi vil ikke vurdere slike kunstige insentiver som store eksplosjoner og andre tekniske prosesser.

Jordskjelv tar den ledende posisjonen i deres destruktivitet. I menneskehetens historie er det mange eksempler på naturens ødeleggende kraft. Milliarder ofre rundt om i verden og konsekvensene som helt krenket hele infrastrukturen i byer og til og med hele landene. Jordskjelv i Russland forekommer vanligvis i fjellområder, ved krysset av tektoniske plater. Ledere i rangeringen av ofre for slike katastrofer kan selvsagt identifiseres Kamchatka, Altai, Kaukasus og Øst-Sibirien. Selvfølgelig er dette ikke hele listen over bosetninger gjenstand for aftershocks. I noen byer observeres seismisk aktivitet periodisk, men for beboere forblir disse fenomenene ubrukelige.

Image

Episenteret til jordskjelvet anses å være jordens overflate, som ligger nærmest sentrum av det elementære fenomenet.

Typer jordskjelv

Hittil har spesialister identifisert tre typer jordskjelv:

  1. Vulkaniske vulkanutbrudd.
  2. Kunstige jordskjelv - sterke eksplosjoner, som fører til skift av underjordiske plater.
  3. Menneskeskapte sjokk, som er forårsaket av menneskelige livs prosesser.

Hvordan måles et jordskjelv

Jordskjelvene måles med et spesielt instrument - en seismograf, som med ekstrem nøyaktighet ikke bare måler jordens tremor, men spår også hvor sterk forskyvningen av tektoniske plater vil være.

Det er en allment akseptert verdensskala som består av 12 elementer:

- 1 poeng. Et nesten umerkelig jordskjelv, siden svingningen i jorden er et minimum som er umulig å føle.

- 2 poeng. Et ganske svakt fenomen som bare kan føles i en rolig atmosfære. Bare noen mennesker er i stand til å føle det.

- 3 poeng. Svakt jordskjelv, manifestert av vibrasjoner som er mer merkbare for andre.

- 4 poeng. Et moderat fenomen, synlig for alle mennesker.

- 5 poeng. Ganske sterkt jordskjelv, provoserende bevegelse av gjenstander i rommet.

- 6 poeng (sterk). Bygninger kan være litt skadet av ganske alvorlige påvirkninger.

Image

- 7 poeng. Veldig sterkt jordskjelv, som bringer mer alvorlig ødeleggelse av bygninger.

- 8 poeng. Et ødeleggende fenomen som kan ødelegge selv de mektigste strukturer.

- 9 poeng. Katastrofalt jordskjelv. På fjellet er det sterke sammenbrudd, og folk i byer kan ikke stå på føttene.

- 10 poeng. Destruktive jordskjelv, kan føre til hele landsbyens fullstendig ødeleggelse, forvandle alt i veien, inkludert veier og all slags kommunikasjon.

- 11 poeng. Katastrofe.

- 12 poeng. Alvorlig katastrofe, der det er umulig å overleve. Relieffet er fullstendig forandret, det er sterke splitter, store huller, kratere og mye mer.

Jordskjelv årsaker

Store jordskjelv i Russland og i andre land i verden oppstår på grunn av kollisjonen av litosfæriske plater. For eksempel i Kaukasus er det arabisk plate, som gradvis beveger seg nordover i retning av den eurasiske platen, som igjen møter periodisk Stillehavsplaten, som ligger i Kamchatka. På grunn av Kamchatka-regionen er jordskjelv i dette området også påvirket av vulkansk aktivitet, der det er observert ganske sterke støt.

Tegn på jordskjelv

Gjennom historien om slike fenomener har forskere vært i stand til å identifisere hovedtegnene til katastrofens begynnelse. Jordskjelv i Russland begynte vanligvis etter følgende ting:

  1. Innbyggere i byer som er berørt av elementene har gjentatte ganger påpekt at for en stund før de presset, følte de en sterk lukt av gass, men tidligere ble denne situasjonen ikke observert i dette området.

    Image

  2. Det har også blitt gjentatte ganger påpekt at husdyr begynner å oppføre seg rastløs, og fugler på gaten viser overdreven livskraft.
  3. Noen øyenvitner og ofre hevder at noen få timer før jordskjelvet observert de gnistning av elektriske ledninger.

Hvilke jordskjelv var i Russland

Russland har gjentatte ganger lidd av naturkatastrofer, inkludert de sterkeste jordskjelvene. Landskapet i vårt land er stort og mangfoldig, samt klimasone. Seismisk aktive områder ligger hovedsakelig i Sakhalin og Kamchatka Krai.

Sakhalin

Den 28. mai 1995 ble Neftegorsk bosetning ødelagt på Sakhalin. På en skala var elementkraften 7, 5 poeng og 10 poeng i epicenteret for et jordskjelv. På bare noen få timer ble Sakhalin Neftegorsk, som på den tiden hadde 3200 innbyggere, bare slettet fra bakken. Bare 400 mennesker overlevde etter katastrofen, 150 av dem døde senere på sykehus fra skader. Dette er det siste jordskjelvet i Russland av slik kraft, som har blitt virkelig den mest tragiske begivenheten, ikke bare for Sakhalin, men også for hele landet.

Image

Som øyenvitner tilbakekalte senere, var den virkelige horror ikke under selve jordskjelvet, men etterpå. Mange ofre ble begravet under ruinene av sine egne hjem og gradvis kvalt i sterk smerte.

Overlevende i landsbyen forlot fastlandet og prøvde å starte livet "etter jordskjelvet." Denne katastrofen er blitt den sterkeste de siste 100 årene. I forrige århundre i 1952 skjedde en tsunami i Sakhalin, forårsaket av et jordskjelv i Stillehavet, som ødela byen Severo-Kurilsk.

Den 25. mai 2013 skjedde et jordskjelv med 4 poeng igjen på Sakhalin.

Kamchatka

Jordskjelv i Russland forekommer hovedsakelig i Kamchatka-regionen. I sentrum av Klyuchevskaya-gruppen av vulkaner er den Nameless Hill med en høyde på 3085 meter. Det var hun som alltid ble ansett som en utdødd vulkan, så jordskjelvet som startet om morgenen 1955 var en fullstendig overraskelse.

Klyuchi vulkanstasjon, som ligger 45 kilometer fra vulkaner, registrerte store skyer av hvit røyk. Noen dager senere var høyden på vulkanske utslipp allerede over 8 kilometer.

Image

I løpet av november observert innbyggerne i regionen sterke lynnedslag, og jordoverflaten var helt dekket med aske. På mindre enn 29 dager har vulkanens krater utvidet seg med 550 meter. Dessverre var dette bare et forberedelse for katastrofen som skjedde 30. mars 1956. Slike jordskjelv på Russlands territorium var ikke nye, så ingen ble evakuert i håp om at den våkne vulkanen ville avta, spesielt etter at aktiviteten droppet i slutten av november.

I 1956 nådde trykket i vulkanen et kritisk punkt. Innen 15 minutter brøt giganten en stor brannstamme, som bøyde seg mot øst i en vinkel på 30 grader. Når man nå en høyde på 24 kilometer, lukkede denne søyle av brann og svart røyk bokstavelig talt himmelen. På 20 kilometer fra vulkanen ble trærne enten oppstyrt eller brent i lynhastighet. Falt fra himmelen, det tykke laget av varm sand og lava gjorde snøen smelte raskt. De mektigste mudderstrømmene sprang ned og trakk seg langs vraket av bergarter og steiner, og slo alt i veien.

Image

Basen av vulkanologer ble bokstavelig talt slettet fra jordens overflate, heldigvis var det ingen forskere på den tiden. Professor Gorshkov sa at hvis denne strømmen skyndte seg i en annen retning, ville hele det befolkede området blitt ødelagt og ville ha kommet inn i de skrekkeste eksemplene på jordskjelv i Russland.

Kamchatka er den farligste regionen, ikke engang fordi et stort antall vulkaner ligger på sitt territorium, men fordi i tilfelle en katastrofe vil de fleste innbyggerne bokstavelig talt forbli fanget omgitt av fjell.

Tuva

I 2012 ble det registrert et jordskjelv på 3, 2 poeng i nærheten av Kyzyl. Dette fenomenet begynte klokken 7:30 om morgenen. Siden elementet ikke var så sterkt, var det ingen dødsfall.

Statistikk for jordskjelv i Russland inkluderer et fenomen som skjedde i samme region 27. desember 2011, da var kapasiteten 9, 5 poeng ved epicenteret og 6, 7 i andre områder. Seismisk aktivitet fortsatte fram til slutten av februar 2012, da det var en impuls av størrelsen 6, 5. Heldigvis var epicenteret plassert i en avstand på mer enn 100 kilometer fra bebyggede områder. Likevel ble tremorene følt på territoriet til Buryatia, Irkutsk-regionen, så vel som i Khakassia og Krasnoyarsk-territoriet. Jordskjelvet kartet i Russland inneholder alle de store regionene mest berørt av seismisk aktivitet, inkludert Kyzyl.

Image

I tillegg eksperter månedlig oppdatere alle dataene. Rocks er tatt på test og nøye studert. På grunnlag av disse studiene kan volcanologer grovt forutsi hvilke områder slike fenomener er mulige.

Hva må gjøres under et jordskjelv i Russland

Ved første tegn på et jordskjelv må du gå ut så raskt som mulig. Hvis tremor oppstår hver 15.-20. Sekund, prøv å bevege seg i hullene når risting reduseres.

Hvis du bor i en høyhus, bør du ikke bruke heis, da det er fare for at kommunikasjon allerede er ødelagt. Derfor er det bedre å holde seg borte fra skap og vinduer og stå i døråpningen til du kan forlate leiligheten.

Hvis du er på gaten på jordskjelvstidspunktet, prøv å holde deg så langt som mulig fra bygninger, reklametavler og trær. Store jordskjelv i Russland ødelegger vanligvis bygninger og sprer seg betongplater i hele nabolaget. Det er ikke anbefalt å flytte med bil, siden asfalt er ødelagt i første omgang og uventet, slik at du bare ikke fysisk har tid til å komme ut av bilen hvis du kommer til feilstedet.

Hold deg rolig og ikke panikk, jo mer kul du er, jo flere sjanser kommer det til å overleve.

Det er bedre å alltid beholde alle nødvendige dokumenter på hånden, slik at i tilfelle av katastrofe eller brann kan du forlate huset med et pass, slik at du kan unngå ytterligere byråkrati med dokumenter.

Som konklusjon

Sterke jordskjelv i Russland skjer mye oftere enn vi tror. Innbyggerne i de mest seismisk aktive områdene blir hele tiden tvunget til å frykte at en tragedie skal skje. Til tross for all innsats fra forskere og andre spesialister er det fortsatt umulig å forutsi når og hvor et jordskjelv vil skje. Naturen er uforutsigbar og straffer noen ganger menneskeheten for sin uforsiktighet.

Interessante artikler

Güzel görünüm - güzelliğin verdiği söz. Her zaman mükemmel görünmek nasıl

Bulut çeşitleri: Bunlar nedir?

On-Don'da Dolphinarium: tanımı, fotoğraf

Maria Mironova: biyografi, yaratıcı etkinlik